Κλειστό γυμναστήριο στο ΜαρούσιΙ - Ζερβόπουλος, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους δήμους της Αθήνας με μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό. Σήμερα, τα υφιστάμενα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου (3) είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον αριθμό των αθλητικών σωματείων του Δήμου (8), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους σε ώρες προπονήσεων. Λύση στο πρόβλημα αυτό θα ήταν η κατασκευή ενός νέου γηπέδου, το οποίο θα προσθέσει 75 επιπλέον ώρες προπονήσεων. Το προτεινόμενο οικόπεδο, βρίσκεται στον Σωρό Αμαρουσίου, στην πλατεία Νικ.Ζεκάκου, δίπλα στο 4ο Λύκειο και είναι εύκολα προσβάσιμο από την Λεωφ.Κηφησίας, την Αττική Οδό και την τοπική συγκοινωνία του Δήμου. Για τον σχεδιασμό του κτιρίου, το σκεπτικό ήταν να αφήσω την μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια για διαμόρφωση τοπίου- εξωτερικού χώρου, και να δημιουργήσω μία σύνδεση μεταξύ σχολείου-γηπέδου. Η λύση δίδεται, με την βύθιση του κτιριακού όγκου και την κάλυψή του με κέλυφος θολωτής κατασκευής που αποτελεί και φυτεμένο δώμα. Η μορφή του κελύφους, είναι εμπνευσμένη από την σφαίρα (μπάλα), και προκύπτει σαν μία σφαίρα να πίεσε προς τα πάνω το έδαφος, δημιουργώντας έναν λοφίσκο. Η σύνδεση μεταξύ σχολείου-γηπέδου, επιτυγχανεται δημιουργόντας ένα μεγάλο άνοιγμα στην ανατολική όψη όπου βρίσκεται το σχολείο και ένα κατέβασμα από το επίπεδο του δρόμου προς τον αγωνιστικό χώρο.