Από τη μηχανή στον άνθρωπο: επαναχρησιμοποιώντας το εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Λεύκα - Γουρνά, Ασημίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Η διπλωματική πραγματεύεται μια επέμβαση στο χώρο του εργοστασίου και μηχανοστασίου του ΟΣΕ στη Λεύκα, του οποίου η μεταφορά στο Θριάσιο έχει ως συνέπεια την δημιουργία ενός αστικού κενού στην πόλη. Η πρόταση έχει ως στόχο την επανένταξη του βιομηχανικού αυτού χώρου στον περιβάλλοντα αστικό ιστό με παράλληλη διατήρηση της ιστορικότητάς του και της βιομηχανικής μνήμης. Η πολεοδομική πρόταση έπικεντρώνεται στην ενοποίηση με την πόλη δημιουργώντας ένα δίκτυο χρήσεων που απαντούν στις ανάγκες και στις ελλείψεις της περιοχής. Αρχικά δημιουργούνται σενάρια χρήσεων με λειτουργίες γύρω από τον πολιτισμό, το εμπόριο και την εκπαίδευση με κεντρικό πυρήνα χρήσεις σχετικές με την επανάχρηση υλικών. Σε επόμενο στάδιο ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας πλατφόρμας στον υπαίθριο ανοιχτό χώρο της περιοχής του ΟΣΕ η οποία αποτελεί το βασικό στοιχείο σύνδεσης των εκατέρωθεν κατοικημένων περιοχών αλλά και των επιμέρους πυρήνων που δημιουργήθηκαν μέσα απο τα σενάρια χρήσεων. Βασικό ζητούμενο, είναι η επαναφορά της ανθρώπινης κλίμακας σε αυτούς τους αχανείς χώρους, έτσι ώστε να γίνουν εμφανείς και αξιοποιήσιμοι από ένα ευρύ πεδίο χρηστών και καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα σχεδιαστικά εργαλεία είναι δομές, μοτίβα και συστήματα τα οποία προέκυψαν από την αποσαφήνιση των εννοιών μηχανής και δικτύου, οι οποίες χαρακτηρίζουν την περιοχή επέμβασης.