Εκτίμηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος από καρδιακό ηχητικό σήμα - Γιαννούδη, Χαρά (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών. Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την δημιουργία μιας μεθόδου για την εκτίμηση και τον υπολογισμό του ηλεκτροκαρδιογραφήματος από το φωνοκαρδιογράφημα. Αρχικά γίνεται μία εισαγωγή στα θεωρητικά στοιχεία της καρδιάς. Επίσης παρουσιάζονται οι βασικές αρχές του ηλεκτροκαρδιογραφήματος και του φωνοκαρδιογραφήματος. Έπειτα γίνεται μία βιβλιογραφική έρευνα με θέμα το state of the art, αναφορικά με το θέμα της εργασίας. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η χρήση της συσκευής CardioSleeve της Rijuven για τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων. Τέλος αναλύεται η χρήση του Neural Network Toolbox του MATLAB, με σκοπό την εκπαίδευση ενός νευρωνικού δικτύου (το οποίο χρησιμοποιεί την βάση δεδομένων), για την «δημιουργία» του ηλεκτροκαρδιογραφήματος από το φωνοκαρδιογράφημα.