Ανάλυση αξιοπιστίας δικτύων διανομής ύδατος έναντι σεισμικής δραστηριότητας - Σταυρακαντωνάκης, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας, 2017)
Στόχος της εργασίας είναι η μελέτη της υδραυλικής συμπεριφοράς δικτύου διανομής μετά από σεισμική δραστηριότητα. Η εδαφική ταχύτητα και η εδαφική παραμόρφωση που συντελούνται από την σεισμικό γεγονός έχουν ως αποτέλεσμα τη θραύση αγωγών σε όλη την έκταση του δικτύου. Η μελέτη της απόκρισης του δικτύου και η ανάλυση της αξιοπιστίας του ως προς την επαρκή παροχέτευση προς τους καταναλωτές προϋποθέτει την κατάλληλη μοντελοποίηση του δικτύου προς την δομή του αλλά και τις συνθήκες ροής αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού. Η απουσία λογισμικών προγραμμάτων που έχουν την ικανότητα να περιγράψουν σύνθετες μορφές ροής που μεταβάλλονται κατά μήκος των αγωγών από ροή υπό πίεση σε ροή με ελεύθερη επιφάνεια οδηγεί στην αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας μεθοδολογίας που προσεγγίζει ικανοποιητικά τις συγκεκριμένες έκτακτες συνθήκες του δικτύου. Στην παρούσα εργασία αναλύεται η μεθοδολογία GIRAFFE που δύναται να παρέχει έγκυρες πληροφορίες για την αξιοπιστία παροχέτευσης και λειτουργικότητας του δικτύου μετά την εκδήλωση θραύσεων αγωγών κατά μήκος του δικτύου διανομής