Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός υπεραγώγιμου υλικού τύπου BSCCO - Κοκκινόπουλος, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2017)
Η εργασία αυτή ερευνά τους υπεραγωγούς υψηλών θερμοκρασιών της σειράς Bi2Sr2CaCu2Ο8+x. Ανάμεσα στους υπεραγωγούς υψηλών θερμοκρασιών, ιδιαίτερη θέση έχει η σειρά Bi2Sr2Can-1CunΟ2n+4, για n=l,2,3 λόγω της υψηλής θερμοκρασίας μετάβασης που εμφανίζει, Tc=85K για n=2 και Tc=110K για n=3. Η παρασκευή ωστόσο της σειράς αυτής έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη, εφόσον μέχρι στιγμής δεν έχει παρασκευαστεί μονοφασική σκόνη της φάσης Βi-2212 (n=2). Πάντα συνυπάρχει η Βi-2201 φάση (n=1) ακόμα και σε μεγάλα ποσοστά, καθώς και άλλες ανεπιθύμητες προσμίξεις. Παρόλα τα προβλήματα όμως, η σειρά αυτή είναι σημαντική για τις εφαρμογές ισχύος, διότι η παρασκευή συρμάτων και ταινιών με τους υπεραγωγούς αυτούς μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλα μήκη και με αρκετά υψηλά κρίσιμα ρεύματα, ενώ δεν εμφανίζει τα προβλήματα των ασθενών συνδέσμων που παρουσιάζουν άλλοι υπεραγωγοί υψηλών θερμοκρασιών, όπως ο υπεραγωγός YBCO, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπεραγώγιμες ιδιότητες τους.