Η χρήση των μεταλλικών στύλων του τετραώροφου βιβλιοστασίου της Μπενάκειου βιβλιοθήκης σαν συνεργαζόμενο σύμμικτο δομικό στοιχείο για την ενίσχυση της καμπτικής ικανότητας των λίθινων πεσσών του κτιρίου - Παράλαιμου, Στυλιανή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2017)
Η διπλωματική αυτή η εργασία αποτελεί τμήμα της στατικής μελέτης εφαρμογής του έργου «Μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του κτιρίου της Μπενάκειου Βιβλιοθήκης», ιδιοκτησία της Βουλής των Ελλήνων και αναφέρεται στην μορφή του δομικού συστήματος, στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, στους ελέγχους επάρκειας, πριν και μετά τις προτεινόμενες ενισχύσεις, στην περιγραφή των προτεινόμενων τροποποιήσεων και στις προτεινόμενες επεμβάσεις αποκατάστασης και ενίσχυσης των επιμέρους στοιχείων, των τμημάτων όσο και ολόκληρου του δομήματος.