Αναβάθμιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης κατοικίας και εγκατάσταση ηλεκτρικού λέβητα σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες - Κυπαρίσσης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2017)
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην αναβάθμιση της εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης κατοικίας που τοποθετείται στον Οξύλιθο Ευβοίας, Δ.Δ. Κύμης. Ταυτόχρονα με την αναβάθμιση, θα μελετηθεί και η τροφοδοσία νέων φορτίων. Επιπλέον, η παρούσα εργασία, αφορά στην αναβάθμιση της εγκατάστασης θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης. Ο υπάρχον λέβητας πετρελαίου, θα αντικατασταθεί από ηλεκτρικό λέβητα που θα θερμαίνει την κατοικία και θα παρέχει ζεστό νερό χρήσης. Η απόδοση του συστήματος θα βελτιωθεί από την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στην κεραμοσκεπή της κατοικίας. Η τοποθέτηση των ηλιακών συλλεκτών θα γίνει με κριτήριο τη μέγιστη απόδοση κατά τη χειμερινή περίοδο. Η εύρεση κατάλληλου ηλεκτρικού λέβητα, θα γίνει με υπολογισμό των θερμιδικών αναγκών της οικίας. Ο υπολογισμός θα γίνει με τη χρήση του προγράμματος ThermoCad έκδοση 17.0.1.