Το Σύστημα ελέγχου, αναφοράς και επαλήθευσης MRV της ΕΕ - Μαυρίδης, Πρόδρομος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών. Εργαστήριο Θαλασσίων Μεταφορών, 2017)
Στην παρούσα εργασία περιγράφεται ο Κανονισμός MRV της ΕΕ, καθώς και η εφαρμογή του από κάθε Ναυτιλιακή εταιρία, προτείνοντας τρόπους εφαρμογής βάσει των προτάσεων του Κανονισμού.