Δυναμικό μοντέλο ελέγχου αναερόβιας χώνευσης αποβλήτων βιομηχανίας πατάτας σε αντιδραστήρα τύπου UASB - Ηλιοπούλου, Σοφία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV), 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας ήταν η ανάπτυξη του βέλτιστου δυναμικού μαθηματικού μοντέλου για την πρόβλεψη και τον έλεγχο της τιμής του λόγου πτητικών λιπαρών οξέων (ΠΛΟ) /αλκαλικότητα (ΑΛΚ) ,καθώς και της τιμής της απόδοσης σε έναν αναερόβιο αντιδραστήρα τύπου UASB. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν οι καθημερινές αναλύσεις ρουτίνας στα απόβλητα επεξεργασίας πατάτας στην βιομηχανία TASTY FOODS Α.Ε και οι οποίες αξιοποιήθηκαν υπολογιστικά με την χρήση του λογισμικού πακέτου OriginLab.