Στατικοί και δυναμικοί συντελεστές αλληλεπίδρασης μεταξύ πασσάλων: Ελαστικό και μη ελαστικό έδαφος - Κανελλόπουλος, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Γεωτεχνικής. Εργαστήριο Εδαφομηχανικής, 2017)
Υπολογισμός στατικών και δυναμικών συντελεστών αλληλεπίδρασης μεταξύ πασσάλων σε ελαστικό και μη ελαστικό έδαφος, με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων. Σύγκριση των δυσκαμψιών (κατακόρυφη, οριζόντια και περιστροφική) ομάδας πασσάλων 2Χ2 όπως προκύπτουν από τη μέθοδο των συντελεστών αλληλεπίδρασης και από τριδιάστατο μοντέλο πεπερασμένων στοιχείων.