Το πλήθος ως παραγωγός, συστατικό στοιχείο και προϊόν του αστυακού τοπίου: μια μελέτη της αστυκοποίησης μέσα από το Σχέδιο για τις Στοές του Walter Benjamin - Πολυχρονόπουλος, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ο μετασχηματισμός του αστυακού γίγνεσθαι , ο οποίος έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα στο Παρίσι σε συνάρτηση με τη διαλεκτική διαδικασία συγκρότησης της αστικής και της εργατικής τάξης. Οι προβληματισμοί που προκύπτουν από την αφήγηση της αστυκοποίησης, εξυπηρετούν τον απώτερο σκοπό της διερεύνσης των δυναμικών σχέσεων μεταξύ του πλήθους και του αστυακού τοπίου. Θεωρούμε τον αστυακό σχηματισμό ως ένα διαφιλονικούμενο έδαφος κι ως τέτοιο, ένα διαρκές πεδίο ανασυνθέσεων όπου το πλήθος αποτελεί -την ίδια στιγμή- παραγωγό, συστατικό στοιχείο και προϊόν του αστυακού τοπίου. Οι παραπάνω συλλογισμοί εκκινούν από τη μελέτη του ανολοκλήρωτου έργου του Walter Benjamin με τίτλο «Σχέδιο εργασίας για τις στοές».