Απευθείας αναγνώριση μοντέλου κτιρίων μειωμένης κλίμακας χρησιμοποιώντας μετρήσεις με θόρυβο για απλοποιημένη σεισμική αποτίμηση βάσει επίδοσης - Δαμικούκας, Σπυρίδων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Στατικής και Αντισεισμικών Ερευνών, 2017)
Ο συγγραφέας της παρούσης διπλωματικής εργασίας πραγματεύεται την απευθείας αναγνώριση μοντέλου ενός κτιρίου μειωμένης κλίμακας χρησιμοποιώντας μετρήσεις με θόρυβο. Τα αποτελέσματα της αναγνώρισης χρησιμοποιούνται για μια απλοποιημένη σεισμική αποτίμηση βάσει επίδοσης. Αρχικά, παρουσιάζονται το αντικείμενο της δομικής παρακολούθησης υγείας μιας κατασκευής (SHM) και μερικές εφαρμογές αυτής, ενώ επίσης γίνεται μια σύντομη βιβλιογραφική αναφορά. Περιγράφονται στην συνέχεια βασικές αρχές που διέπουν την αναπτυσσόμενη μέθοδο, τα μέσα και οι παραδοχές που χρησιμοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση της. Επιπρόσθετα, παρατίθεται αναλυτικά η μέθοδος που κατασκευάστηκε. Γίνεται εκτενής περιγραφή των σταδίων υλοποίησης της, από τις όποιες διορθώσεις απαιτήθηκαν να γίνουν ωσότου την εκτέλεση των αριθμητικών προσομοιωμάτων. Επίσης, παρουσιάζονται όλα τα αριθμητικά προσομοιώματα, τα αποτελέσματα αυτών και οι συγκρίσεις που έγιναν για τον έλεγχο της εγκυρότητας της μεθόδου. Τέλος, τα συμπεράσματα που εξήλθαν είναι βασισμένα στη λογική της σεισμικής αποτίμησης βάσει επίδοσης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω διερεύνηση της ακεραιότητας μιας κατασκευής.