Λιμενικές υποδομές Καλύμνου. Εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών πρυμνοδέτησης οχημάτων - Καζώνη, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Εργαστήριο Λιμενικών Έργων, 2017)
Στην παρούσα Διπλωματική Εργασία μελετάται η λιμενική υποδομή της Καλύμνου καθώς και η εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών πρυμνοδέτησης οχημάτων. Βασικές παράμετροι για τη μελέτη αυτή, αποτελούν τα ανεμολογικά στοιχεία του νησιού, όπως επίσης και τα πλοία που το προσεγγίζουν.