Θερμοφυσική μοντελοποίηση κρυογονικού ήλιου - Δομένικος, Γεώργιος-Ραφαήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2017)
Θερμοδυναμική μελέτη και περιγραφή των ισοτόπων του Ηλίου 3 και 4 σε χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το Τλ. Στην εργασία αυτή καλούμαστε να πραγματευτούμε, να μελετήσουμε και να μοντελοποιήσουμε τις ασυνήθιστες και ιδιαίτερες ιδιότητες του στοιχείου Ηλίου (Helium), και των δύο ισοτόπων του Helium-3 και Helium-4 στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Κατά τη μελέτη αυτή ουσιαστικά αν ατρέχουμε στα υπάρχοντα δεδομένα της βιβλιογραφίας που έχουν προέλθει από πολλαπλά πειράματα και μελέτες άλλων επιστημόνων κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, καθώς και στις φυσικές γνώσεις περί του θέματος και τα διάφορα φαινόμενα και μοντέλα που επεξηγούν κομμάτια του. Μετά το πέρας αυτού εμείς καλούμαστε να κάνουμε έναν συνδυασμό από όλες αυτές τις παραπάνω γνώσεις καθώς και να προσθέσουμε δικά μας στοιχεία ώστε τελικά να μπορέσουμε να δώσουμε μία ακριβή μοντελοποίηση για τις φυσικές και θερμοδυναμικές ιδιότητες του στοιχείου αυτού σε όλες τις φάσεις του καθώς και στα δύο διαφορετικά ισότοπά του. Γενικά κρίνουμε ότι η μελέτη αυτή δίνει τη δυνατότητα στον να κατανοηθεί εις βάθος τόσο μακροσκοπικά όσο και μικροσκοπικά τις συμπεριφορές του κρυογονικού ηλίου, καθώς και να κάνει χρήση της μοντελοποίησης που έχει γίνει ώστε να παράξει δεδομένα που μπορεί να του φανούν χρήσιμα σε μελλοντικές εφαρμογές ή σχετικές μελέτες.