Μελέτη τεχνολογιών για την ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης - Θανόπουλος, Σωτήρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2017)
Το βασικό αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η οικονομική αποτίμηση μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης ενεργειακής αξιοποίησης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΒΒΒ). Η εξεταζόμενη τεχνολογία είναι η αναερόβια χώνευση του μηχανικά διαχωριζόμενου βιοαποικοδομήσιμου κλάσματος των σύμμεικτων απορριμμάτων. Η συγκεκριμένη βιολογική μέθοδος φαίνεται να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλες θερμικές μεθόδους τόσο από τεχνοοικονομικής όσο και από περιβαλλοντικής άποψης.