Ανάλυση κύκλου ζωής για την εφαρμογή συστήματος αποκεντρωμένης διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών από αστικά απορρίμματα - Κώνστα, Αγγελική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I), 2017)
Η ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα των νησιωτικών περιοχών αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων των απομακρυσμένων περιοχών, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την άμεση εφαρμογή πολιτικών για τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης των ΑΣΑ στα νησιά. Στα πλαίσια αυτής της εργασίας, εξετάστηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εφαρμογή διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης ΑΣΑ στο σύμπλεγμα των νησιών των Μικρών Κυκλάδων, το οποίο συμπεριλαμβάνει το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα και την Ηρακλειά.