Κατασκευή και προσομοίωση αγώγιμων ηλεκτροδίων με χρήση τεχνολογίας λέιζερ. - Καλαϊτζής, Αγαμέμνων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο--Μεταπτυχιακή Εργασία. Διεπιστημονικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) “Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις”, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονείται στα πλαίσια του ΔΠΜΣ "Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις" του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σκοπός της είναι η παρατήρηση και προσομοίωση της τεχνικής της πρόσθιας εκτύπωσης υλικών με χρήση λέιζερ που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση αγώγιμων μελανιών, τα οποία περιέχουν νανοσωματίδια χαλκού ή αργύρου, πάνω σε εύκαμπτα υποστρώματα. Στόχος είναι η κατανόηση τόσο της δημιουργίας, όσο και της δυναμικής του πίδακα υγρού που σχηματίζεται, έτσι ώστε να υπάρξει βελτιστοποίηση των παραμέτρων που το επηρεάζουν και να επιτευχθεί πλήρως ελεγχόμενη εκτύπωση υψηλής ακρίβειας.