Μελέτη και χαρακτηρισμός μηχανικών ιδιοτήτων σύνθετου υλικού από ίνες άνθρακα και αποξειδική ρητίνη - Στραπατσάκης, Στυλιανός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2017)
Στην παρούσα Διπλωματική Εργασία επιχειρήθηκε να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη γύρω από τον χαρακτηρισμό ενός σύνθετου υλικού. Το υλικό αποτελείται από οπλισμό από ίνες άνθρακα σε πλέξη, και μήτρα από εποξειδική ρητίνη. Για τον λόγο αυτό έγιναν πειράματα για τον προσδιορισμό των ιδιοτήτων του σύνθετου υλικού. Ύστερα έγιναν αναλυτικοί υπολογισμοί και υπολογισμοί με πεπερασμένα στοιχεία για τις ιδιότητες του υλικού σε διάτμηση στο επίπεδο (in-plane shear) και στην διαστρωματική διάτμηση (interlaminar shear). Στο τέλος έγινε σύγκριση αυτών των τιμών.