Υλοποιήση εμπείρου συστήματος στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εφαρμογή σε φωτοβολταϊκό και αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - Δραγάνη, Ελένη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2017)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάσθηκε η ανάπτυξη ενός έμπειρου συστήματος (μίας βάσης γνώσης) στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σκοπός δηλαδή της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη μίας βάσης γνώσης που επιτρέπει: α) τον έλεγχο της διαδικασίας αδειοδότησης και χωροθέτησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με ασφαλή και γρήγορο τρόπο και ειδικότερα ενός Αιολικού και ενός Φωτοβολταικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας, με βάση το ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο. β) τη καταγραφή των ελλείψεων και των πιθανών προβληματικών σημείων που δύναται να επηρεάσουν την επιτυχή ανάπτυξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης.