Χωροθετική ανάλυση του δικτύου των πληροφοριακών πινακίδων οκτώ δήμων της ευρύτερης περιοχής του νομού Πειραιά σε περιβάλλον GIS - Στασινός, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, 2017)
Χωροθετική ανάλυση του δικτύου των πληροφοριακών πινακίδων στην ευρύτερη περιχοή του νομού Πειραιά και εξέταση της αλληλουχίας τους. Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ώς στόχο την χωρική ανάλυση των πληροφοριακών πινακίδων των οκτώ δήμων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και τη δημιουργία ενός ενημερωμένου υπόβαθρου για την εν λογω περιοχή που θα προσφέρει όσες περισσότερες δυνατότητες αξιοποίσης του. Πραγματοποιείται μία ανάλυση των εννοιών της κατακόρυφης σήμανσης και της εφαρμογής των Γεωγραφικών Συστημάτων Υπηρεσιών στη διαχείριση των πινακίδων. Διατυπώνεται μία μεθοδολογική προσέγγιση βάσει της οποίας τα δεδομένα πληροφοριακών πινακίδων συλλέγονται από την εφαρμογή Street View του Google Map και για την επεξεργασία τους χρησιμοποιούνται μέθοδοι και τεχνικές στατιστικής και χωρικής ανάλυσης. Οι επεξεργασίες πραγματοποιούνται σε περιβάλλον GIS και σε στατιστικά πακέτα. Ειδικότερα, χρησιμοποιούνται γεωστατικοί δείκτες (χωρικός μέσος), ανάλυση εγγύτητας (buffer, ευκλείδεια απόσταση) και η απόσταση από τον εγγύτερο γείτονα για τον εντοπισμό χωρικών προτύπων. Τέλος, δημιουργείται ένας δείκτης αλληλουχίας των πληροφοριακών πινακίδων.