Βελτιστοποίηση μέσης τομής τάνκερ με χρήση των κοινών κατασκευαστικών κανόνων (CSR-2015) - Αθανασόπουλος, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών, 2017)
Βελτιστοποίηση μέσης τομής τάνκερ χρησιμοποιώντας τους κοινούς κατασκευαστικούς κανόνες του 2015. Η εργασία επικεντρώθηκε στην εύρεση της βέλτιστης επιλογής για τον συνδυασμό του βάρους, του μήκους των συγκολλήσεων και της ροπής αντίστασης του εξεταζόμενου τάνκερ, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διατήρηση της επαρκούς αντοχής της κατασκευής. Η βελτιστοποίηση έγινε λαμβάνοντας υπόψιν τα τρία στοιχεία που αναφέραμε χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο ως κυρίαρχο στη μελέτη μας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να επιλέξει τον καταλληλότερο κάθε φορά συνδυασμό με βάση τα κριτήρια που ο ίδιος έχει θέσει ως πιο σημαντικά.