Σχεδιασμός Ανοικτού Λυόμενου Θεάτρου από Μεταλλικό Φέροντα Οργανισμό - Κορέντη, Αναστασία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στο σχεδιασμό ενός ανοικτού λυόμενου μεταλλικού θεάτρου. Το θέατρο αποτελείται από δύο βασικές δομικές μονάδες, τη σκηνή και τις κερκίδες, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα διαφορετικών διατάξεων ανάλογα με την επιθυμητή χρήση. Οι μονάδες αυτές τέθηκαν σε ελέγχους αντοχής έναντι εντατικών μεγεθών που εξήχθησαν από το στατικό πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων Sofistik 2018, καθώς κι ελέγχους βελών. Επιπρόσθετα, μελετήθηκε η σεισμική απόκριση της κατασκευής. Η μελέτη έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς με βάση τους Ευρωκώδικες και είχε ως αποτέλεσμα την επιλογή επαρκών διατομών για το μεταλλικό σκελετό, λαμβάνοντας υπόψη και παράγοντες οικονομικούς καθώς και πρακτικούς.