Εφαρμογή Internet of Things: Μέτρηση στάθμης υγρού σε δεξαμενή - Βλόντζος, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2017)
Η διπλωματική αυτή εργασία έχει ως σκοπό τη κατασκευή ενός πρωτότυπου οργάνου μέτρησης της στάθμης της δεξαμενής, χρησιμοποιώντας επαφές reed. Η κατασκευή παρουσίασε μεγάλη ακρίβεια στη μέτρηση της στάθμης, χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα σφαλμάτων στις μετρήσεις, όπως υπάρχει σε άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της στάθμης. Οι μετρήσεις συλλέγονται από το μικροελεγκτή C8051F340 της Silicon Labs, ο οποίος είναι τύπου 8051, και στέλνονται μέσω της Bluetooth επικοινωνίας σε android συσκευή, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη εφαρμογή για τη παρουσίασή τους στο χρήστη. Έχοντας ως κύριο στόχο τη χρησιμοποίηση της ολοκληρωμένης αυτής λύσης από καταναλωτές για τη παρακολούθηση της κατανάλωσης του πετρελαίου, οι λειτουργίες που προσφέρονται στον χρήστη είναι η παρουσίαση της κατανάλωσης της κάθε μέρας και η ακριβής μέτρηση της στάθμης κατά τη διάρκεια της παραλαβής. Με βάση την έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας, εξαιτίας του υψηλού κόστους των υπαρχόντων λύσεων για τη μέτρηση της στάθμης και χάρη στο χαμηλό κόστος της κατασκευής που υλοποιήθηκε, η ολοκληρωμένη λύση που δημιουργήθηκε μπορεί να προσφέρει σημαντικά περιθώρια κέρδους.