Υβριδικοί μηχανισμοί κινήτρων συνεργασίας σε αδόμητα ασύρματα δίκτυα 4ης γενιάς και άνω - Αποστολάκης, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2017)
Στο πλαίσιο της παρούσας διπλωματικής, παρατίθενται τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τους μηχανισμούς φήμης και πίστωσης ενώ περιγράφονται ορισμένοι που έχουν ήδη αναπτυχθεί από τη διεθνή βιβλιογραφία. Εν συνεχεία, αναπτύσσονται τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι υβριδικοί μηχανισμοί κινήτρων (hybrid mechanisms), οι οποίοι αποτελούν συνδυασμό των άνωθεν μηχανισμών. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται αναλυτικά ο υβριδικός μηχανισμός ICARUS 2, που αποτελεί μία προέκταση του ήδη υπάρχοντος πρωτοκόλλου ICARUS που είχε αναπτυχθεί από την ερευνητική ομάδα του ΕΜΠ. Τέλος, παρατίθενται μία σειρά από προσομοιώσεις που εκτελέστηκαν με τη χρήση του ICARUS 2 καθώς και τα αντίστοιχα αποτελέσματα με σκοπό τη μελέτη της αποτελεσματικότητάς του. Εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα.