Υδατικό αποτύπωμα βιομηχανικής μονάδας - Αναδιώτη, Ελευθερία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2017)
Το νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους και κατέχει ζωτικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου από την αρχή της ιστορίας του. Εξαιτίας της πληθυσμιακής αύξησης, των κλιματικών αλλαγών και της συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης, τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί τα φαινόμενα λειψυδρίας και το νερό αντιμετωπίζεται ως φυσικός πόρος σε ανεπάρκεια. Η υπερεκμετάλλευση του νερού έχει δημιουργήσει πολλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων.