Ανίχνευση βιοδεικτών μετά από έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία μέσω της βιοπληροφορικής ανάλυσης δεδομένων μικροσυστοιχιών DNA και μετα-ανάλυσης - Βασιλείου, Χριστίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Η αυξανομένη χρήση ιοντιζουσών ακτινοβολιών σε πλήθος βιοιατρικών εφαρμογών ακτινοθεραπείας και ακτινοδιάγνωσης δημιουργεί την ανάγκη μελέτης των επιπτώσεων της. Επιπτώσεις και τρόποι αλληλεπίδρασης που συνδέονται με υψηλής δόσης ακτινοβολίες είναι γνωστές ως ένα βαθμό. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση των κινδύνων στις χαμηλότερες δόσεις με μετα-ανάλυση σε συνδυασμό μελετών γονιδιακής έκφρασης μικροσυστοιχιών DNA.