Υλοποίηση Συνελικτικών Νευρωνικών Δικτύων σε Ενσωματωμένες Αρχιτεκτονικές - Ξύγκης, Αθανάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2017)
Τα τελευταία χρόνια, στο επιστημονικό πεδίο της μηχανικής μάθησης, πραγματοποιούνται εκτεταμένες έρευνες γύρω από τα Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα (ΤΝΔ). Τα ΤΝΔ αποτελούν υπολογιστικά μοντέλα, εμπνευσμένα από βιολογικούς οργανισμούς, τα οποία έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν σε απόδοση τις προηγούμενες μορφές τεχνητής νοημοσύνης, για αρκετά από τα προβλήματα της μηχανικής μάθησης. Μια υποκατηγορία των ΤΝΔ είναι τα Συνελικτικά Νευρωνικά Δίκτυα (ΣΝΔ), που εμφανίζουν μεγάλη επιτυχία στην αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων της όρασης υπολογιστών, όπως είναι η αναγνώριση πεζών, στερεοσκοπική όραση κ.α.