Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογίας για την ανάδειξη νέων τεχνολογιών με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα - Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2017)
Ο δημόσιος τομέας αποτελεί την ραχοκοκαλιά ενός κράτους, καθώς περιλαμβάνει την κεντρική Κυβέρνηση και όλες τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Και Οργανισμούς. Η αποτελεσματικότητα και η υγιής ανάπτυξη που οφείλει να επιτυγχάνει ο δημόσιος τομέας, ώστε να συνεισφέρει στη συνολική ανάπτυξη του κράτους, αποτελεί αντικείμενο συνεχούς προσπάθειας, ενώ οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν αποτελούν αντικείμενο αρκετών μελετών. Κοινή παραδοχή όλων των μελετών, δεν είναι άλλη από την ανάδειξη της σημασίας των νέων τάσεων της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα, την αφομοίωση και την εφαρμογή των εξελίξεων της επιστήμης και τεχνολογίας της πληροφορικής και επικοινωνιών. Οδηγός για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών από αυτή τη διαδικασία, αποτελεί ο ιδιωτικός τομέας, καθώς και οι δημόσιοι τομείς άλλων ανεπτυγμένων χωρών, αφού από εκεί αντλούνται σχεδόν όλες οι νέες ιδέες.