Θεραπευτικό καταφύγιο: μια νέα πνοή για το σανατόριο Πηλίου - Ζέρβα, Αγγελική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί οργανική συνέχεια της διάλεξης που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2016, με τίτλο: «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΡΕΙΠΙΟ ΕΝΟΣ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟΥ | ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ & ΤΗΝ ΨΥΧΗ» . Σε εξέλιξη της ανάγνωσης και αναγνώρισης του ερειπίου του σανατορίου, διερευνώνται ζητήματα επανάχρησης και πρακτικές επέμβασης, με σκοπό την σύσταση ενός νέου συνόλου και την μετατροπή ενός ανενεργού κτιριακού κουφαριού σε κατοικημένο τόπο. Παράλληλα η χρήση που προτείνεται προσπαθεί να διατηρήσει τον χαρακτήρα του τόπου και της πρότερης εγκατάστασης σε αυτόν. Μέσα από την ενεργοποίηση της μνήμης του, επανερμηνεύεται λοιπόν στο σήμερα ως Θεραπευτικό Καταφύγιο.