Γραμμικά ακουστικά κύματα και κρουστικά κύματα - Μόλλα, Γέτα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Σε αυτήν την εργασία ασχολήθηκα με γραμμικά ακουστικά κύματα και μη γραμμικά ακουστικά κύματα. Πιο συγκεκριμένα, όταν η ταχύτητα διάδοσης ενός ακουστικού κύματος ξεπεράσει την ταχύτητα του ήχου, τότε δημιουργείται κρουστικό κύμα και πλέον η γραμμική προσέγγιση είναι μη έγκυρη. Σε πρώτο στάδιο περιγράφω τα γραμμικά ακουστικά κύματα, διεξάγοντας την κυματική εξίσωση. Επιπλέον, ασχολήθηκα με την περιγραφή της ενέργειας του κύματος και με δύο περιπτώσεις κυματοδηγών. Σε δεύτερο στάδιο, προκειμένου να κατανοήσω καλύτερα τα κρουστικά κύματα, μελέτησα κάποια στοιχεία θερμοδυναμικής. Ύστερα, έγραψα τις εξισώσεις κίνησης που διέπουν ένα ακουστικό κύμα που προκύπτει από μεγάλο εύρος διατάραξης αερίου, όπως μια συμπιεσμένη μάζα αερίου. Βρήκα τις χαρακτηριστικές καμπύλες για το σύστημα εξισώσεων διατήρησης. Επιπρόσθετα, μελέτησα τις σχέσεις Rankine-Hugoniot, οι οποίες είναι κομβικής σημασίας για την κατανόηση των κρουστικών κυμάτων, καθώς μας δίνουν πληροφορίες για τη μεταβολή βασικών ποσοτήτων, όπως η μάζα και η πυκνότητα. Τέλος, μελέτησα εκρήξεις και σφαιρικά κύματα έκρηξης.