Προστασία κραμάτων αλουμινίου από θαλάσσια ατμοσφαιρική διάβρωση με επικαλυπτικά - Ρέτσα, Ελένη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών (ΙΙΙ), 2017)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η διερεύνηση της επέκτασης της χρήσης των ακρυλικών επικαλύψεων, που χρησιμοποιούνται για την προστασία μεταλλικών αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς, στην προστασία κραμάτων αλουμινίου σε ένα ισχυρά διαβρωτικό περιβάλλον όπως είναι το θαλάσσιο που επικρατεί στον ελλαδικό χώρο λόγω της μεγάλης ακτογραμμής του. Το υπό εξέτασιν κράμα αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκε ανήκει στη σειρά 5052 με κύριο κραματικό στοιχείο το μαγνήσιο σε ποσοστό 2,2-2,8%. Το κράμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε παλιά αεροσκάφη που μπορούν να βρεθούν στο εξωτερικό χώρο ένα μουσείου.