Μελέτη της υποβάθμισης των μηχανικών ιδιότητων πολυμερικών φιλμ λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών - Κουσαθάνας, Ματθαίος (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της υποβάθμισης των μηχανικών ιδιοτήτων των πολυμερικών φιλμ και συγκεκριμένα τα PET, PA/PE, Mater-B και HDPE μετά από την καταπόνησή τους από την διαδικασία φυσικής και τεχνητής γήρανσης. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα που μελετάμε από μηχανικής άποψης είναι αυτά που λαμβάνουμε από τον εφελκυσμό και ερπυσμό των αντίστοιχων γηρασμένων και αγήραστων υλικών.