Μελέτη δυναμικής (δυνάμεις, καταπόνηση εδράνων, ζυγοστάθμιση, ταλαντώσεις) V-16κύλινδρου κινητήρα ηλεκτροπαραγωγής - Φιλίππου, Χρήστος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2017)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η δυναμική ενός τετράχρονου, V-16κύλινδρου κινητήρα ηλεκτροπαραγωγής. Ως μοντέλο χρησιμοποιήθηκε ο κινητήρας Wärtsilä 34DF. Η ανάλυση περιλαμβάνει μελέτη των δυνάμεων του κινηματικού μηχανισμού, των δυνάμεων στα έδρανα, του διαγράμματος στρεπτικών δυνάμεων, της ζυγοστάθμισης μαζικών δυνάμεων και ροπών και των στρεπτικών ταλαντώσεων της στροφαλοφόρου ατράκτου. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε στο λογισμικό Excel μια υπολογιστική πλατφόρμα μέσω της οποίας υπολογίζονται τα παραπάνω και ως αποτέλεσμα των υπολογισμών παράγονται τα απαραίτητα διαγράμματα και παράμετροι.