Σύγκριση μεθόδων μέτρησης ποιότητας ανάφλεξης ντήζελ με θάλαμο σταθερού όγκου. - Kritikos, Ierotheos (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV), 2017)
Στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας μετρήθηκε ο αριθμός κετανίου και εκτιμήθηκε η ποιότητα ανάφλεξης δειγμάτων ντήζελ πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο σε συσκευές με θάλαμο σταθερού όγκου (constant volume combustion chamber). Χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές συσκευές στις οποίες αξιολογήθηκαν δείγματα ντήζελ που παράγονται στα διυλιστήρια της χώρας. Με τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν ελέγχθηκε η συσχέτιση των μετρήσεων της ίδιας παραμέτρου με διαφορετικές πρότυπες μεθόδους μέτρησης και έγινε προσπάθεια συσχέτισης της ποιότητας ανάφλεξης με άλλες ιδιότητες του καυσίμου.