Εκτίμηση δυναμικού μοντέλου μικρού μη επανδρωμένου αεροσκάφους με περιορισμένο αισθητηριακό σύστημα - Βαϊόπουλος, Πάρις (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Σημάτων, Ελέγχου και Ρομποτικής, 2016)
Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, ένα ικανό μέρος της παγκόσμιας ακαδημαϊκής έρευνας αφιερώνει πόρους για την κατασκευή, υλοποίηση και μελέτη μή επανδρωμένων ιπτάμενων συστημάτων (Unmanned Aerial Systems-UAS). Οι εφαρμογές εκτείνονται απο την μετεωρολογία,την αεροφωτογραφία και χαρτογράφηση δυσπρόσιτων περιοχών, την παρακολούθηση, την ασφάλεια/ διάσωση μέχρι, προσφάτως, την μεταφορά εμπορευμάτων.