Ανάπτυξη διαδικτυακού γεω-ευρετηρίου για την αναζήτηση, ανάκτηση και χορήγηση χωρικών δεδομένων με αξιοποίηση τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα - Γκιόκας, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας, 2017)
Στο πλαίσιο της παρούσας διπλωματικής εργασίας επιδιώχθηκε, η υλοποίηση μίας εφαρμογής WebGIS η οποία θα βασίζεται πάνω στα πρότυπα του OGC και θα αξιοποιεί τις διαθέσιμες τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα. Απώτερος σκοπός της εφαρμογής είναι ένα φιλικό περιβάλλον για το χρήστη, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες αναζήτησης, ανάκτησης και χορήγησης γεωγραφικών προϊόντων που παρέχονται από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ). Για την εφαρμογή χρησιμοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα και ελεύθερα λογισμικά.