Μελέτη,σχεδίαση και ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης ιατρικού φακέλου,κάνοντας χρήση διαλειτουργικών προτύπων ανταλλαγής δεδομένων και τη χρήση κινητών τηλεφώνων - Ψαρρός, Δημήτρης (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας τηλεματικής ιατρικής εφαρμογής στα πρότυπα ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος στον χώρο της υγείας. Η εφαρμογή αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών υγείας ,της δημιουργίας και της διαχείρισης ενός ιατρικού φακέλου μέσω ενός συστήματος καταγραφής παθήσεων προκειμένου να γίνει συλλογή ιατρικών δεδομένων,παρέχοντας ταυτόχρονα δυνατότητες για άμεση επικοινωνία του ασθενή με τον γιατρό . Για την υλοποίηση της εφαρμογής "EHR_application"απαιτήθηκε η κατασκευή της αυτής καθ' αυτής εφαρμογής του γιατρού/ασθενή,μιας διαδικτυακής υπηρεσίας και της βάασης δεδομένων.