Υπολογιστική προσομοίωση ατμοσφαιρικής ροής γύρω από πρότυπο κτήριο με χρήση του μοντέλου μεγάλων δινών - Κομητόπουλος, Σπυρίδων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών. Εργαστήριο Τεχνολογικών Καινοτομιών Προστασίας Περιβάλλοντος, 2017)
Το PALM αποτελεί ένα σχετικά πρόσφατο πρόγραμμα, ανοιχτού και ελεύθερου πηγαίου κώδικα , το οποίο ο αναπτύχθηκε με βασικό σκοπό της επίλυση ροών εντός του Ατμοσφαιρικού Οριακού Στρώματος. Το μέγεθος των διαστάσεων και η συνθετότητα των ρευστοδυναμικών, φυσικών, χημικών ή άλλων χαρακτηριστικών που εμπλέκονται στην προσομοίωση μιας ατμοσφαιρικής ροής, καθιστούν απαγορευτική την κατασκευή πυκνών πλεγμάτων για τη λεπτομερή μελέτη της. Η συνήθης πρακτική είναι να κατασκευάζονται απλά και σχετικά αραιά πλέγματα, τα οποία βασίζονται σε εκτεταμένη χρήση υπολογιστικών ή/και εμπειρικών μοντέλων για την προσομοίωση της επίδρασης της τοπογραφίας και των λοιπών μετεωρολογικών φαινομένων. Το PALM, σχεδιασμένο σε αυτό το πλαίσιο, προσφέρει τη δυνατότητα της εύκολης και γρήγορης περιγραφής της τοπογραφίας, σε συνδυασμό με πληθώρα ενσωματωμένων υπολογιστικών εργαλείων, κάνοντας κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων ενός υπολογιστικού συστήματος Linux, οποιασδήποτε κλίμακας.