Ανάλυση στοιχείου δοκού με επιρροή στρέβλωσης και διαστρέβλωσης - Καραμπάτσου, Μαρία-Πολυξένη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας, 2017)
Ανάλυση στοιχείου δοκού με επιρροή στρέβλωσης και διαστρέβλωσης (εκτός και εντός επιπέδου παραμορφώσεις διατομής, αντίστοιχα). Κάθε εξεταζόμενο μέλος μπορεί να προσομοιαστεί μ' ένα γραμμικό μέλος το οποίο μπορεί να διακριτοποιηθεί σε επιμέρους στοιχεία δοκού. Περιέχονται δύο αριθμητικές εφαρμογές που αποδεικνύεται η σύγκλιση των αποτελεσμάτων της θεωρίας δοκού με επιρροή στρέβλωσης και διαστρέβλωσης με τα αποτελέσματα τρισδιάστατων και κελυφωτών μοντέλων που προσεγγίζουν αυτά της πραγματικότητας.