Προσωπικός καταγραφέας δραστηριοτήτων σε Android - Βαλμάς, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη δύο εφαρμογών για την καταγραφή και επεξεργασία δεδομένων κλήσεων και SMS. Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται η ανάπτυξη μιας εφαρμογής για smartphones με λειτουργικό Android, η οποία θα τρέχει στο παρασκήνιο και θα αποθηκεύει (τοπικά) πληροφορίες που αφορούν στις «επικοινωνίες» του συνδρομητή (π.χ., εισερχόμενες/εξερχόμενες κλήσεις φωνής, SMSs), πληροφορίες δικτύου (π.χ., Cell-id, LAC, RAT, RSSI) και πληροφορίες θέσης (latitude, longitude). Οι εν λόγω πληροφορίες θα αποστέλλονται, με ασφαλή τρόπο, σε (dedicated) εξυπηρετητή για την αποθήκευση (σε βάση δεδομένων) και επεξεργασίας τους. Τέλος, ο εξυπηρετητής θα περιλαμβάνει γραφικό περιβάλλον μέσω του οποίου ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να ανακτήσει πληροφορίες σχετικά με τις κλήσεις/SMS, να δει σε ποιες τοποθεσίες έκανε/έλαβε κλήσεις/SMSs και να απεικονίζει «επικοινωνίες» από/προς συγκεκριμένους αριθμούς κλήσης.