Παραμετρικές αναλύσεις παραμορφώσεων και ευστάθειας οπλισμένων επιχωμάτων έργων οδοποιίας - Μπενζελούν-Αραμπί, Μαγδαληνή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, 2017)
Ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι ο έλεγχος της ευστάθειας οπλισμένου επιχώματος με επένδυση συρματοκιβωτίων πραγματοποιώντας παραμετρικές αναλύσεις. Το υπολογιστικό πακέτο το οποίο χρησιμοποιήθηκε είναι το Plaxis 2D, ένα πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων το οποίο έχει εφαρμογές σε γεωτεχνικά έργα όπως τοίχοι αντιστήριξης, σήραγγες, σταθεροποίηση πρανών κ.α Η διπλωματική εργασία αποτελείται από τα εξής έξι κεφάλαια : Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή Κεφάλαιο 2 - Εκτενής περιγραφή άοπλων και οπλισμένων επιχωμάτων καθώς και των ελαφρών επιχωμάτων. Κεφάλαιο 3 –Ανάλυση βασικών υλικών που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων, μέσα από παραδείγματα εφαρμογών στον Ελλαδικό χώρο Κεφάλαιο 4 – Αναλυτική περιγραφή του υπολογιστικού πακέτου Plaxis 2D, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση των παραμετρικών αναλύσεων. Κεφάλαιο 5 – Αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των παραμετρικών αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν.