Ανάπτυξη σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων - Διαβάτης, Ιάσων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV), 2017)
Στην παρούσα διπλωματική παρουσιάζεται αρχικά, στα πλαίσια της εισαγωγής, μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο ζήτημα της Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων. Αναφέρεται η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός οργανωμένου Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων και η επιβεβλημένη ανάγκη νέων σεναρίων λύσεις με στόχο τον περιορισμό των σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα.