Πρόταση Αναπλάσεως Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς - Εφραίμ, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Χωροταξίας και Πολεοδομίας, 2017)
Η εργασία αυτή περιλαμβάνει την πολεοδομική μελέτη και ανάλυση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς με στόχο την δημιουργία ενιαίας πρότασης για ανάπλαση. Η Πόλη Χρυσοχούς, το Προδρόμι και το Λατσί αποτελούν τους τρεις κύριους οικιστικούς πυρήνες που συγκροτούν τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς. Γίνεται συστηματική ανάλυση και αναφορά για το κάθε σημείο ξεχωριστά και προτείνονται λύσεις και σχέδια για την ανάπλαση του καθενός. Περισσότερη έμφαση δίνεται στον σχεδιασμό του παλαιού παραδοσιακού κέντρου της Πόλεως με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, την στήριξη της οικονομίας και του τουρισμού καθώς και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Συγκεκριμένα σχεδιάζονται πέντε δημόσιοι χώροι στο παλαιό κέντρο. Ο υπαίθριος χώρος του δημοτικού μεγάρου και του λαογραφικού μουσείου, η πλατεία Αγίας Κυριακής, η πλατεία Αγίου Νικολάου, το πάρκο 25ης Μαρτίου και η πλατεία καμάρες.