Τεχνικές και Μέθοδοι Μέτρησης Πιστωτικού Κινδύνου - Μανωλέσου, Αλεξάνδρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Η πιστωτική βαθμολόγηση έχει γίνει πολύ σημαντικό ζήτημα λόγω της πρόσφατης ανάπτυξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, και από το γεγονός ότι η υπερβολική χορήγηση δανειακών κεφαλαίων ήταν ένας από τις κύριες αιτίες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι τεράστιες βάσεις δεδομένων των τραπεζικών οργανισμών, είναι αδύνατο να αναλυθούν, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς την χρήση ειδικών τεχνικών εξόρυξης δεδομένων, οι οποίες απλοποιούν σημαντικά την διαδικασία λήψης αποφάσεων, διαχωρίζοντας «καλούς» και «κακούς» δανειολήπτες.