Διαχείριση κρίσεων στην ναυτιλία - Πρίφτης, Βάσιλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2017)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη της διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, η έρευνα αλλά και ο προσδιορισμός των βέλτιστων αντιδράσεων και συμπεριφορών, οι οποίες εξασφαλίζουν την ορθή λειτουργία των εταιρικών οντοτήτων. Οι εταιρείες έρχονται συχνά αντιμέτωπες με διάφορες κρίσιμες καταστάσεις, για τις οποίες καλούνται να αντιδράσουν άμεσα και ψύχραιμα, με τον ορθότερο τρόπο, επιφέροντας τις λιγότερο δυνατό επιπτώσεις. Η διαχείριση των κρίσεων στο χώρο της ναυτιλίας καθορίζεται τόσο από τις γενικές αρχές της Διοίκησης, όσο και από τα πρότυπα και τους κανονισμούς του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ.