Isogeometric Analysis based on T-SPLines of Multi-Patch Structures - Καραΐσκος, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας, 2017)
Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση της γραμμικής στατικής ισογεωμετρικής ανάλυσης με T-SPLines και η εφαρμογή της σε πραγματικές κατασκευές πολλαπλών υποφορέων (multi-patch) με ιδιαίτερα πολύπλοκη γεωμετρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καινοτόμος αυτή μεθοδολογία προτάθηκε από τους J. Austin Cottrell, Thomas J.R. Hughes και Yuri Bazilevs προκειμένου να ενσωματωθεί πλήρως ο σχεδιασμός σε υπολογιστή (Computer Aided Design) με την υπολογιστική ανάλυση μηχανικού (Computer Aided Engineering).