Η επίδραση της τεχνικής εναπόθεσης ατομικών υμενίων σε αισθητήρες παραμόρφωσης - Γιαλαμά, Νιόβη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωµατικής εργασίας, είναι η µελέτη των επιστρώσεων οξειδίου του Αλουµινίου (Al2O3) µε την τεχνική της ατοµικής εναπόθεσης υµενίων (Atomic Layer Deposition, ALD) σε αισθητήρες παραµόρφωσης νανοσωµατιδίων πλατίνας (Pt) καθώς επίσης και η επίδρασή τους στην ευαισθησία και στη βραχυπρόθεσµη σταθερότητα των αισθητήρων.