Μαρκοβιανές Διαδικασίες Αποφάσεων και Εφαρμογές - Μπαλής, Αθανάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
ΜΑΡΚΟΒΙΑΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: Μοντελοποίηση στοχαστικών προβλημάτων με λήψη απόφασης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο ρυθμός μέσου κόστους ή να μεγιστοποιηθεί ο ρυθμός μέσου κέρδους . Αντιμετώπιση του προβλήματος με τρεις μεθόδους : Βελτίωση της πολιτικής, Επαναληπτικής τιμής, Γραμμικό Προγραμματισμό. Εφαρμογές στην παραγωγή, την οικονομία, τις τηλεπικοινωνίες κλπ.