Διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων: Μέθοδος της αξίας σε κίνδυνο (VaR) και εφαρμογές - Δημόπουλος, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Ο κύριος στόχος της διπλωματικής εργασίας αυτής είναι να παρουσιαστεί με συνοπτικό τρόπο το πλαίσιο αναγνώρισης και κυρίως μέτρησης αγοραίων κινδύνων που βασίζεται στην έννοια της αξίας σε κίνδυνο. Υλοποιούνται διάφορες εφαρμογές μέτρησης της αξίας σε κίνδυνο, οι οποίες περιλαμβάνουν και υπολογισμούς μεγεθών σχετιζόμενων με την αξία σε κίνδυνο, όπως η οριακή, επαυξητική και δεσμευμένη αξία σε κίνδυνο.