Υπηρεσίες διαδικτύου σε Ruby και Java - Ανδρεαδάκης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2017)
Σκοπός της εργασίας είναι η υλοποίηση ενός συστήματος επικοινωνίας με μία βάση δεδομένων όπου όλα τα στοιχεία υλοποίησης και διασύνδεσης θα πραγματοποιηθούν με τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby . Το μοντέλο θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική MVC (model – view –controller) όπου κάθε στοιχείο από τα M V C έχει το δικό του ρόλο σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας . Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα framework από τα διαθέσιμα για την γλώσσα Ruby όπως είναι τα Ruby-On-Rails και Sinatra. Τελικά προτιμήθηκε το Ruby-On-Rails για λόγους που θα αναλυθούν στη συνέχεια διεξοδικότερα για την αποσαφήνιση αυτής της επιλογής . Και τα δύο είναι ανοιχτού λογισμικού και η χρήση τους δεν προϋποθέτει κανένα περιορισμό . Οι ομοιότητες τους πολλές και οι διαφορές του επίσης. Τέλος για την επικοινωνία και την διαχείριση της βάσης θα δημιουργήσουμε μια εφαρμογή σε JavaFX ,την οποία μπορεί ο καθένας χρησιμοποιώντας ένα “περιτύλλιγμα “, να μεταφέρει αυτούσια σε ένα συγχρονο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android.